zondag 22 juli 2007

Eerste pech onderweg

Gisteren, op de nationale feestdag, zijn we om 9.40 uur uit Maldegem vertrokken voor de 'full version' van onze koninginnenrit: 93,5 km met de volledige Scheldebocht van Sint-Amands. Met alle rust- en wachttijden (o.a. voor de voetveren van Moerzeke naar Sint-Amands en Weert-Driegoten) inbegrepen, zijn we na 8 uur en 35 minuten gearriveerd in Driegoten.


Sint-Amands aan de Schelde

Wachtend op het voetveer naar Driegoten

's Avonds hebben we ons nog tegoed gedaan aan een stevig en lekker avondmaal in 't Aards Paradijs, waar je helaas nog veel langer moet wachten op je eten (1 uur) dan voor alle voetveren samen.

Zaterdag ook de eerste pech onderweg: na amper 5 km begaf het spatbord achteraan van papa's fiets. Met wat creativiteit hebben we geprobeerd om het met een touwtje (gerecupereerd van een verkeersbord waar ballonnen aan hadden gehangen) te repareren, maar dat heeft maar even stand gehouden. Gelukkig bleef het spatbord nog enigszins op zijn plaats tot in Driegoten. Met wat steviger ijzerdraad kon het spatbord stevig worden verankerd om de laatste rit aan te vangen.

Nog enkele tips:

- Wij pleiten voor een minimumhoogte voor kerktorens, zodat ze als een baken in het landschap van ver zichtbaar zijn. De kerk van Adegem, bijvoorbeeld, komt pas in beeld als je er letterlijk voor staat.
- Garçons moeten verplicht de mogelijke wachttijd meedelen vóór je een bestelling plaatst. Fietsers van 10 en 12 jaar met meer dan 90 km in de benen zouden trouwens voorrang moeten krijgen op de luilekkere toeristen.

1 opmerking:

Anoniem zei

We hebben de burgervader van maldegem ingelicht over jullie moeilijke orientatie bij het zoeken nr de kerktoren Bij volgende vergadering zal dit besproken worden en het resultaat aan de betrokkene medegedeeld!!!